tag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post4319336927411942361..comments2024-03-29T16:05:42.129+01:00Comments on Kobiece rozmówki przy herbacie- podróże, książki, kuchnia, życie na wsi: Rogale z białym makiemChudahttp://www.blogger.com/profile/10181907223458923470noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-22733907055371110652017-11-16T18:13:57.359+01:002017-11-16T18:13:57.359+01:00Masz rację, Krzysiu, na dwa dni i tylko pod warunk...Masz rację, Krzysiu, na dwa dni i tylko pod warunkiem, że część schowam. Darek uwielbia podjadać wypieki, gdy jeszcze są ciepłe! Gdybyś wsypał mak do ciasta byłyby pieguski. Kiedyś tylko taki makowy wypiek akceptowałam ( makowca nie jadłam, ale wigilijnymi makówkami się zajadam) . Biały mak jest łagodniejszy w smaku o czarnego, choć niektórzy twierdzą, że nie czują różnicy. Ja czuję.Anna Kruczkowskahttps://www.blogger.com/profile/10506083344673043107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-68773495124309963302017-11-15T22:10:47.673+01:002017-11-15T22:10:47.673+01:00Trzydzieści takich maleńkich rogalików jest porcją...Trzydzieści takich maleńkich rogalików jest porcją na jeden dzień, no, może dwa, nie na dłużej :-)<br />Tak się zastanawiam, Aniu, jak ja zabrałbym się do tego wypieku… Chyba nie przyszłoby mi do głowy gotować maku, a wsypałbym go do ciasta. Co by z tego wyszło – nie wiem.<br />Czy biały mak ma inny smak?<br />Krzysztof Gdulahttps://www.blogger.com/profile/06523514782120741183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-57753258792736165822017-11-14T06:41:37.991+01:002017-11-14T06:41:37.991+01:00Iwono, też się tego obawiałam. Na szczęście suche ...Iwono, też się tego obawiałam. Na szczęście suche nasionka długo nadają się do spożycia. Anna Kruczkowskahttps://www.blogger.com/profile/10506083344673043107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-80311571215400240582017-11-13T13:01:17.547+01:002017-11-13T13:01:17.547+01:00Podziwiam odwagę w kulinarnych eksperymentach. Dob...Podziwiam odwagę w kulinarnych eksperymentach. Dobrze, że tak długo leżąca paczka maku, nie przeterminowała się, bo rogalików by nie było. Życząc smacznego przy jedzeniu i popijaniu kawy, pozdrawiam serdecznie.iwonazmyslonahttps://www.blogger.com/profile/06649160379290866404noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-65340187367629266432017-11-11T14:59:04.611+01:002017-11-11T14:59:04.611+01:00Andrzeju, herbatę pija się wieczorem 😋 wbrew nazw...Andrzeju, herbatę pija się wieczorem 😋 wbrew nazwie bloga jesteśmy kawoszami. Tylko Chuda się wyłamuje i pije herbatę. A rogale są super. <br />Hannomario, Ślubny ma wielkopolskie korzenie, to niech i trochę tradycji będzie!<br />Anna Kruczkowskahttps://www.blogger.com/profile/10506083344673043107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-8273712082022458442017-11-11T14:48:10.643+01:002017-11-11T14:48:10.643+01:00Podziwiam ! Rogale z białym makiem ! Prawdziwie wi...Podziwiam ! Rogale z białym makiem ! Prawdziwie wielkopolska tradycja . Pozdrawiam serdecznie <br />HannamariaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-45926974436935094532017-11-11T11:22:01.714+01:002017-11-11T11:22:01.714+01:00Namówiłaś na kawę a już prawie zalewałem herbatę. ...Namówiłaś na kawę a już prawie zalewałem herbatę. Rogalików to dzisiaj nie znajdę ale były wczoraj - chyba się liczy. Tradycja rogali zdaje się rozwijać. Coraz częściej można je kupić w dobrych piekarniach a i przypominają smakiem te z Poznania. Sam kształt to bez względu czy komuś przypomina bawole rogi czy podkowę konia św. Marcina jest apetyczny i wart zachowania.Andrzejnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-62177636830180786712017-11-11T11:19:58.360+01:002017-11-11T11:19:58.360+01:00Agnieszko, zapraszam, póki jeszcze są :) Bez kawy ...Agnieszko, zapraszam, póki jeszcze są :) Bez kawy nie ma życia, teżwłaśnie sączymy :)Anna Kruczkowskahttps://www.blogger.com/profile/10506083344673043107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-58366583264940774032017-11-11T10:57:37.738+01:002017-11-11T10:57:37.738+01:00Jacież... to ja też wpadnę na te rogaliki... (przy...Jacież... to ja też wpadnę na te rogaliki... (przywiozę doskonałą kawę w zamian;)<br />pozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)Agnieszka Mycoffeetimehttps://www.blogger.com/profile/16246899539286201483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-15922239404140134752017-11-11T10:23:58.625+01:002017-11-11T10:23:58.625+01:00Lojal Pat, pachnie niesamowicie!
Andrzeju, mam na...Lojal Pat, pachnie niesamowicie! <br />Andrzeju, mam nadzieję, że nie zabraknie. <br />Aleksandro, wsiadaj w busa i przyjeżdżaj :)Anna Kruczkowskahttps://www.blogger.com/profile/10506083344673043107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-27322714162314327582017-11-11T08:10:43.587+01:002017-11-11T08:10:43.587+01:00Od samego patrzenia zrobiłam się głodna. No cóż mo...Od samego patrzenia zrobiłam się głodna. No cóż mogę tylko życzyć smacznego. <br />Z przyjemnością czytam o Twoich eksperymentach w kuchni.Aleksandra I.https://www.blogger.com/profile/05947649209813935395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-62783227206184913672017-11-11T06:28:13.400+01:002017-11-11T06:28:13.400+01:00Faktycznie bułeczki wyglądają apetycznie. Chyba ni...Faktycznie bułeczki wyglądają apetycznie. Chyba nigdy nie zabraknie Ci ochoty do nowych kulinarnych eksperymentów.Andrzejnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1408322438249580562.post-7497348522121196842017-11-10T23:43:30.883+01:002017-11-10T23:43:30.883+01:00Pachnie pysznym wypiekiem aż u mnie:):Pachnie pysznym wypiekiem aż u mnie:):Pat:)https://www.blogger.com/profile/01374790030670801210noreply@blogger.com